Hétfő, 2024-04-29, 12:38
Üdvözöllek Vendég | RSS

Дерценська ЗОШ І-ІІІ ступенів

з угорською мовою навчання




16:29
Екскурсія до 128 Закарпатської окремої гірсько -піхотної бригади

 

 

У сучасному суспільстві патріотичне виховання молоді є не лише одним із важливих напрямків у навчально-виховному процесі – в сучасних політичних умовах воно стало пріоритетним. Сьогодні це питання є особливо актуальним, адже на сході нашої Батьківщини вже який час поспіль проводиться антитерористична операція, у котрій активну участь беруть бійці нашої 128 Закарпатської окремої гірсько -піхотної бригади .
З метою військово-патріотичного виховання 22 листопада 2018 року учні 10-11 класів, які вивчають предмет "Захист Вітчизни" відвідали 128 Закарпатську окрему гірсько -піхотну бригаду, що розташована у м. Мукачево. Екскурсія була цікавою, насиченою та повною нових вражень. Школярі познайомились з побутом військовослужбовців, відвідали 6 навчальних місць, де ознайомилися з історією створення і життя частини, організацією внутрішнього порядку у військовій частині, порядком зміни вартових, розташуванням військовослужбовців, порядком зберігання військової техніки і зброї, харчуванням військовослужбовців. Учні мали можливість ознайомитись із екіпіруванням та озброєнням військової частини. Хлопці та дівчата із задоволенням та гордістю потримали військову зброю та уявили себе в ролі солдатів, побували всередині справжнього бойового БТРа. Для школярів провели агітаційну розповідь про контрактну військову службу, ознайомили з умовами вступу до вищих військових навчальних закладів. Після такої пізнавальної екскурсії діти із захопленням слухали історії про випадки в АТО з життя бійців, які щойно повернулися із передової і переглянули відеоматеріал про перебування батальйону на сході України.Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув, захищаючи Україну. Відвідали також музей Бойової слави, який знаходиться на території бригади.
Подібні екскурсії не вперше проводяться у цій військовій частині. Наші військовослужбовці намагаються бути відкритими, показуючи, що солдат є патріотом своєї Батьківщини, і професія військового престижна та цікава. 
На завершення екскурсії учні привітали захисників з Днем гідності та свободи , підготували листівки, вітання і так подякували за мир та спокій, який захисники виборюють, ризикуючи своїм життям та пообіцяли всіляко допомагати їм.
Усі старшокласники залишились задоволені екскурсією та вдячні за її організацію вчителям "Захисту Вітчизни" Косинський С.В. та Балог М.М та дирекції школі.

Megtekintések száma: 208 | Hozzáadta:: suli | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Keresés
Belépés
Naptár
«  November 2018  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0