Vasárnap, 2024-05-05, 18:13
Üdvözöllek Vendég | RSS

Дерценська ЗОШ І-ІІІ ступенів

з угорською мовою навчання




12:56
«Мій улюблений світ – без булінгу».

Зовнішній вигляд, мовлення, поведінка, успіхи в навчанні, соціальний статус – все це може стати причиною цькування дитини. За статистикою, 80% дітей піддаються знущанню, навіть цього не усвідомлюючи. Тривалий процес свідомого, жорстокого ставлення, агресивної поведінки, щоб заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середовище для людини – це БУЛІНГ.
Жертвою булінгу може стати кожен. Ним може стати будь – який учень,навіть сильний, здатний протистояти тиску групи однокласників. Але деякі діти мимоволі провокують однолітків і частіше за інших стають жертвами ганьби. Серед них - ті, хто незвично одягнений або «дивно» поводиться, хто неохайний. Або хлопчики та дівчатка, які не можуть дати відсіч, або дуже чутливі діти – їх неважко вивести з себе, змусити плакати. Нині набуває великої популярності кібербулінг. Це приниження за допомогою мобільних телефонів, інтернету. Діти реєструються в соціальних мережах, створюють сайти, де можуть вільно спілкуватися, ображаючи інших, поширювати плітки, особисті фото та відео в неочікуваних місцях.
В освітньому процесі вирішальна роль у боротьбі з булінгом належить соціально – психологічній службі, педагогам, керівництву закладу. В нашій школі у рамках Міжнародної акції » 16 днів проти насильства» з 25листопада по 10 грудня було проведено моніторингове дослідження практичним психологом школи Матей К.З. серед учнів 7-9 класів. Кристина Золтанівна провела просвітницьку роботу з школярами на тему: «Мій улюблений світ – без булінгу». Результатом цього стала алея долоньок, на яких учні писали якою повинна бути людина, щоб у її житті не стався булінг. Школярі переглянули презентацію та відеоматеріали . З учнями було проведено також діагностичне обстеження з виявлення буліну та насильства дітей.
Усі учасники освітнього процесу дійшли єдиної думки, що насильство, цькування, дискримінація є неприпустимі у школі та вдома. Це вічна й невід’ємна складова життя. . Це особливо актуально в нашому сучасному суспільстві. 

 

Megtekintések száma: 193 | Hozzáadta:: suli | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Keresés
Belépés
Naptár
«  Március 2019  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0