Vasárnap, 2024-05-05, 02:13
Üdvözöllek Vendég | RSS

Дерценська ЗОШ І-ІІІ ступенів

з угорською мовою навчання




09:59
Шевченківські дні


Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого. У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі? Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не має змоги розвинути свій талант художника… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, анітрохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не зчерствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ?
Кожної весни на початку березня в нашій країні вшановують пам'ять Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. В цьому році відзначається 203-тя річниця від дня народження поета. Учителі і учні нашої школи не залишилися осторонь цієї епохальної події. У школі уже стало традицією відзначати Шевченківські дні. Пам’яті Шевченка присвячуються поезії, складені учнями школи, виховні бесіди, наукові конференції, тематичні лінійки. Цей рік також не став винятком. До 203-ї річниці від дня народження Кобзаря було підготовлено
та проведено такі заходи: бесіда «Що ми знаємо про Шевченка?», що проводилася з учнями молодших класів, круглий стіл «Шевченко серед нас», інтелектуальна гра «Стежинами життя та творчості Т.Г.Шевченка», в якій взяли участь учні 5-11 класів, конкурс малюнків до творів поета, стінгазет, тематична лінійка «Шевченко – це Україна , Україна – це Шевченко», яку підготували учителі разом з учнями. Даний виховний захід доніс до глядачів нерозривний зв'язок Т.Шевченка та нашої країни, яку так віддано любив Великий Кобзар. Пролунали незабутні рядки поезії Т.Шевченка, елементи його біографії, а також вірші і нших поетів, присвячені Кобзарю. Учні читали вірші Шевченка, а особливо вразило усіх звучання "Заповіту" на угорській, німецькій та англійській мові. 
Завершила лінійку пісня «Одна калина » у виконанні учнів 5 класу. Хотілося б відзначити велику зацікавленість учнів у підготовці та проведенні Шевченківських днів. 
Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь - допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!
Заходи, які відбулися у школі упродовж тижня Шевченкознавства, допомогли молодому поколінню школи зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності. У душах дітей запалився вогонь патріотизму та любові до України і її культурної спадщини.
Поезія Шевченка – це вогник,
схожий на полум’я свічки,
що запалює душу людини… 
Нехай віще слово Кобзаря живе і перемагає!

Megtekintések száma: 214 | Hozzáadta:: suli | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Keresés
Belépés
Naptár
«  Március 2017  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0