Csütörtök, 2024-05-02, 21:41
Üdvözöllek Vendég | RSS

Дерценська ЗОШ І-ІІІ ступенів

з угорською мовою навчання




22:03
Тиждень безпеки дорожнього руху

У Дерценській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 07.05. по 11.05.2018 року пройшов тиждень безпеки дорожнього руху.
Завдання Тижня безпеки – нагадати учням про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки. Усі заходи мали на меті привернути увагу суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки.
Класні керівники, класоводи та лідери учнівського самоврядування організували показ мультфільмів «Дітям про правила дорожнього руху», «Азбука дорожньої безпеки» (для учнів 1-5 кл.), та документального фільму «Ціна неуваги. Присвячується пішоходам» (для учнів 6-9 кл.).
Для учнів 1- 4 класів відбувся конкурс віршів, ребусів та загадок про дорожній рух. 
Серед учнів 7-8 класів було проведено інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?», щодо правил дорожнього руху, переможцями якого стали учні 8 класу. Вчителем основи здоров’я були проведені бесіди «Безпека пішохода», «Безпека пасажира».
Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.

 

 

            Діти щодня прямують до школи і зі школи додому.

Їх вабить вулиця, адже там відбувається багато цікавого, захоплюючого і через це діти іноді потрапляють у небезпечні для життя ситуації.

З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах країни. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання.

З  07 по 13 травня  в нашій Дерценській загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів під гаслом  «Безпечний рух на дорозі – запорука безпечного життя!» пройшов тиждень безпеки дорожнього руху на основі профілактичної акції «Увага! Діти на дорозі!».

Тиждень безпеки дорожнього руху - це сім днів масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення кожним найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.

Протягом тижня діти мали можливість якомога більше поглибити свої знання про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки та їх значення. Серед заходів, які були проведені у школі, учням запам'ятався Єдиний урок « Безпека на дорозі – безпека життя», який відповідно до віку вихованців, проводився на годинах спілкування. Під час Єдиного уроку, розглядання ілюстрацій, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор з м’ячем, катанням  на роликах, велосипеді поблизу проїжджої частини.

Учні 1 - 4 класів під керівництвом класоводів взяли участь у практичному занятті «Безпечна дорога зі школи додому», під час якого закріпили навички переходу дороги на пішохідному   переході, який нанесений біля школи. Шестикласники- семикласники  переглянули відеофільм про правила та типові помилки переходу вулиць.

Організовано тематичну виставку дитячих малюнків «Увага! Діти на дорозі».

Перевірити знання з правил безпечної поведінки на дорозі допомогла вікторина «Червоний, жовтий, зелений», яку в ігровій формі провели для учнів початкових та середніх класів . А для 10 та 11 класів медсестрою школи Лефлер В,А.,було проведено урок з надання медичної допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

У шкільній бібліотеці бібліотекарем  Сабов В,Г.організовано виставку книг та плакатів під гаслом «Безпека дорожнього руху – це життя»

 

Однією з причин високого рівня аварійності в Україні є низька дисципліна учасників дорожнього руху, особливо пішоходів. Їхня поведінка свідчить про недбале ставлення до елементарних Правил дорожнього руху. Якби кожна людина замислилась над цінністю власного життя і життям своїх рідних, близьких та друзів, і неухильно дотримувалась би цих правил, тоді можна було б розраховувати на щось позитивне.
Тому в рамках тижня безпеки дорожнього руху серед учнів 8-9-их класів було проведено виховний захід «Дисципліна на дорогах - запорука безпеки».  

Завершальним  акордом проведення тижня стала  зустріч учнів 9-11-х класів з працівниками Мукачівського ОСТК ТСОУ,  зокрема викладачем Правил дорожнього руху Коштура Ярославом Юрійовичем та інструктором  з практичного водіння Пуга Євгеном Яношовичем.

У рамках бесіди обговорено чимало цікавих питань, актуальної інформації про роботу Мукачівського ОСТК ТСОУ.. Школярів  було детально ознайомлено зважливістю дотримання правил дорожнього руху та відповідальністю за їх порушення, Учні з цікавістю слухали розповідь викладача та інструктора, відповіді на поставлені запитання. Важливим заходом стало і обстеження стану технічних засобів регулювання дорожнього руху та дорожньої розмітки біля школи разом з Ярославом Юрійовичем та Євгеном Яношовичем.

Учням та педагогам роздано пам’ятки-брошури «Твоя безпека».

  Діти, беручи активну участь у конкурсах, ще раз повторили правила поведінки на дорогах, дорожні знаки, дізналися нові історичні факти.
Учні прийшли до висновку, що хоча  село Дерцен відрізняється від великих міст, але й воно має багато доріг та перехресть, тому  необхідно бути уважними на вулицях села .

Питання безпечної поведінки учнівської молоді на дорогах заплановано також обговорити з батьками на підсумкових батьківських зборах перед закінченням навчального року.

 

Будьте максимально уважні та обережні на вулиці, адже від цього залежить не тільки ваші здоров’я та життя, а й життя і здоров’я інших учасників дорожнього руху.

Ми повинні поважати дорогу, щоб дорога поважала нас!

Megtekintések száma: 225 | Hozzáadta:: suli | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Keresés
Belépés
Naptár
«  Május 2018  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0