Kedd, 2024-04-30, 14:16
Üdvözöllek Vendég | RSS

Дерценська ЗОШ І-ІІІ ступенів

з угорською мовою навчання




11:53
Великдень – свято свят і торжество торжеств

Свято Великодня – одне з найвеличніших свят. Це день, коли душі усіх християн радіють Воскресінню Христа.

   Свято Великодня – це дрібні вогники свічок навколо церкви, гарно прибрані кошики з паскою, крашанками та іншими стравами великоднього столу, дзвінке і величне «ХРИСТОС ВОСКРЕС!», яке своєю священною силою об’єднує усіх присутніх людей. І якась невимовна радість, що заповнює груди. І почуття добра та бажання у цей величний день стати кращим, пробачити, забути земні тривоги.

   Завітало велике свято Пасхи на урок і 1 клас. Учні з натхненням і палаючими очима слухали розповідь  вчителя  про святі великодні дні та українські традиції. Мар'яна Михайлівна з невимовною щирістю намагалася донести до першокласників  величність і особливе значення одного з найбільших у житті християн свята.

 Спочатку була розповідь про піст, який передував Великодню. Про його надзвичайно важливе значення – підготувати душу кожної людини до зустрічі Пасхи, очистити її від гріхів, від земних клопотів. Про Вербну неділю, про те, звідки з’явилася в нас традиція освячувати гілочки верби. Потім пригадали про традиції та повір’я українців, що стосуються  свята, про особливості писанкарства та священну традицію випікання паски, якій українці завжди надавали особливого значення.

На Великдень є традиція обливати водою. Поливанка триває три дні. Першого дня хлопці поливають дівчат, другого — дівчата хлопців, третього — хто кого захоче.

  Маленький вогник надії та любові загорівся у дитячих душах.

З любов'ю учні прикрасили святкові пасхальні деревцята писанкми, крашанками, мальованками, виготовленими власноруч на уроці: А свої уявлення про Великодні свята першокласники виразили у малюнках. Учні розказували вірші про це дивовижне свято.

 В душі кожної дитинки запламенів вогник добра, а в пам'яті їхній надовго залишиться священне звучання "Христос Воскрес" у ці святкові дні, а у відповідь лунатиме благословенне "Воістину Воскрес!"

 

Megtekintések száma: 213 | Hozzáadta:: suli | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Keresés
Belépés
Naptár
«  Április 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0