Vasárnap, 2024-05-05, 15:08
Üdvözöllek Vendég | RSS

Дерценська ЗОШ І-ІІІ ступенів

з угорською мовою навчання




19:46
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек – 2019

 

 

 

 

 

 

 

Задля сприяння реалізації основних пріоритетів НУШ, зокрема створення умов для розвитку і самореалізації кожної особистості, формування покоління, яке здатне навчатися упродовж всього життя, продуктивно розв’язувати нагальні проблеми сучасності, розвивати цінності громадянського суспільства, цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек у нашій школі  проходив  під гаслом  «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».

http://dunschool3.at.ua/_nw/2/s04805341.jpg

У бібліотеці школи місячник проходив згідно з планом.

У плані місячника відбулося багато цікавих заходів, уроків мужностей та презентацій. Учні школи та вчителі мали можливість взяти участь у цих заходах. Всі щодня знайомилися з цікавою інформацією виховного змісту, що відповідало зазначеній темі дня. Кожен день був присвячений конкретній темі та заходам, що допомогли ближче познайомитись, цікаво та з користю провести час:

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек розпочався із оформлення інформаційного стенду, на якому представлений план заходів проведення місячника та цікава інформація щодо його заснування.

У рамках співпраці, селищною бібліотекою була проведена літературна гра-вікторина «Найкращий читач» з учнями 3-4 класів.  Учні ознайомились із новинками бібліотечного  фонду, відвідали краєзнавчий музей , який створений у Будинку культури.

Цікаво пройшла година спілкування та огляд виставки «Захисту просять тварини» (до Всесвітнього дня захисту тварин). Учні 2 класу ділились власними думками про те, як вони піклуються про своїх домашніх улюбленців.

 

Учні 7 класу на бібліотечному уроці «Бліц-опитування» обговорювали свої уподобання щодо художньої літератури та відповіли на питання анкети «Що я читаю?».

Бібліотека школи  – місце креативу «Книга в моєму серці». Учні 5 класу дізнались багато цікавого про роль книги в житті людини, а також із захопленням роздивлялися книжкові полиці, гортали яскраві сторінки казок, вивчали навчальні книги, журнали.

«Таємниці книжкових полиць» – інформаційні хвилинки. До бібліотеки завітали найменші читачі учні 1- класу, і для них була організована екскурсія «Знайомство з будинком, де живуть книги. Діти із захопленням та цікавістю слухали розповідь бібліотекаря про казковий дім, де живуть різноманітні книжки. Для бібліотекаря було важливим створити атмосферу зацікавленості,щоб водночас донести до дітей потрібну інформацію. Цю мету було досягнуто, оскільки діти покидали бібліотеку, сповнені емоцій та бажання відвідати ще не раз.Учні 2 класу разом з бібліотекарем теж  занурились у цікавий світ історії створення книги, ознайомились із структурою бібліотеки, взяли участь у вікторині «Мандрівка сторінками книжок».

Тиждень підручника: «Працює актив бібліотеки». Бібліотечним активом проводилась робота як з технічної обробки нової літератури, так і з ремонту діючих навчальних підручників. Саме завдяки такій злагодженій праці, багато книг стало виглядати естетично і привабливо

На засіданні бібліотечниого активу«Книжкова лікарня» була проведена бесіда «Скільки коштують державні підручники?»

 Під девізом «Ми підручник зберігаємо і вчасно перевіряємо» відбувся рейд-огляд, наслідком якого стало оформлення екрану за рубриками «Книги дякують», «Книги скаржаться». Для учнів 9-11 класів діяла тематична полиця «Що я знаю про майбутню професію».

До дня працівника освіти була викладена тематична полиця «Цей день по праву всім належить вчителям».

З учнями 6-х та 8-х класів проводився конкурс – написання есе «Бібліотека майбутнього». Багато цікавих думок виклали учні школи у своїх роздумах.

До Дня українського козацтва, Дня захисника Вітчизни в бібліотеці була оформлена книжково-ілюстративна виставка тематичної літератури «Козацька слава України»,. Учні 10-го класу здійснили екскурсію до музею Бойової слави у м. Мукачево.

Саме завдяки таким заходам формується історична пам’ять сучасників та усвідомлення того, що мир, життя і злагода між людьми – найвищі цінності на землі

Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек сприяв втіленню основних положень «Концепції національно-патріотичноговиховання дітей та молоді», приверненню уваги до проблеми патріотичного виховання у нашій державі, розкриттю виховної функції шкільної бібліотеки, об’єднанню зусиль педагогічного колективу і бібліотеки щодо розвитку патріотизму зростаючої особистості та проведений за для сприяння реалізації основних пріоритетів НУШ, зокрема створення умов для розвитку і самореалізації кожної особистості, формування покоління, яке здатне навчатися упродовж всього життя, продуктивно розв’язувати нагальні проблеми сучасності, розвивати цінності громадянського суспільства.

Без глибокого і систематичного пізнання народної духовної і матеріально-побутової культури неможливо формувати нові ціннісні орієнтації в умовах державної незалежності. Ми володіємо колосальним духовним і моральним потенціалом, який зосереджено в українській національній культурі. Наш громадянський обов’язок – задіяти цей потенціал у формуванні національної свідомості, засобами книги виховати любов до рідної землі, гордість за народ, який має високі моральні якості, славне героїчне минуле, багату творчу спадщину.

Бібліотека – це світ відкриттів, світ творчості, де формується читач-творець. Використовуючи різноманітні форми роботи, шкільний бібліотекар робить все, що від нього залежить, для того, щоб усі читачі – учні, вчителі, адміністрація школи, батьки були переконані в тому, що шкільна бібліотека є орієнтиром у світі знань.

 

Megtekintések száma: 211 | Hozzáadta:: suli | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Keresés
Belépés
Naptár
«  Október 2019  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0